Musikaliteten

Musikaliteten er en musikkteaterfestival som arrangeres av studenter på Musikkteaterhøyskolen. Festivalen endrer tema hvert år. For 2021 var temaet frykt, og gjennom en konkurranse på studiet vant vår gruppe briefen gjennom vårt konsept Faresonen.

Konseptet faresonen handler om at mennesket blir trigget av frykten – man blir varsom, samtidig blir man nysgjerrig på hva som skjuler seg bak det uventede. For å illustrere faresonen, har vi valgt å bruke farebåndet som symbol og et sentralt element konseptet. Vi har i senere anledning også fått utdelt sølv i Fagskoleprisen 2021 for utformingen av konseptet «Faresonen».

Kunde
Musikaliteten (Musikkteaterhøyskolen)

Team
Jennipher Johansen, Stine Holen, Cecilie Myrland og Camilla Haugland Gundersen

Type
Skoleprosjekt
Visuell identitet

År
2020

Vi har alle kjent på frykt. Den kan ha vært der lenge eller så kan det oppstå spontant. Frykten kan være rasjonell og bunnet i konkrete ting – men frykten kan også være irrasjonell, hvor man gjerne føler seg alene ved å oppleve denne frykten. Vi har alle vår egen faresone og hva som trigger den er forskjellig, dermed var det viktig for oss å utarbeide et konsept som får frem alle sider ved frykten.

Målgruppen er unge voksne i alderen 18 – 28 år. Det er mennesker som er kreative og nysgjerrige. Målgruppen liker å gå utenfor komfortsonen, de liker å utfordre grensene sine – de vil vite hva som møter de på den andre siden.

Ser du et avstengt område så får man instruksjoner i hjernen om at dette er et område du ikke bør oppsøke. På den andre siden liker vi mennesker å bli redde, mennesker er nysgjerrige av natur. Vi føler oss trygge i vår komfortsone, men skal vi utvikle oss må vi oppsøke det nye og ukjente – vi blir trigget av nysgjerrigheten over hva det kan være på den andre siden.

Farebåndet oppfordrer målgruppen til å trå ut av sin komfortsone og oppsøke en musikkfestival basert på temaet frykt. Farebåndet fungerer som et sterkt symbol for fare, og gjør det mulig for musikaliteten å kommunisere ulike former for frykt.

Logoen er bygget opp av formene til farebåndet, som sammen former bokstaven M for Musikaliteten. Sammen danner formene silhuetten av lyskastere som setter fokus på scenen.